Over mij

Beste bezoeker,

Ik ben Marie-Louise van de Kerkhof ( geboren 1959 te Eindhoven).

Na de opleiding Middelbaar Sociaal Pedagogisch Onderwijs ben ik gaan werken in de zorg en dienstverlening. In mijn vrije tijd was ik altijd aan het experimenteren met allerlei materialen: zoals wol, stof, verf, glas en was (batik).
Ik vond het altijd al leuk om te spelen met lijnen, vormen en kleuren en hiermee een nieuw geheel te ontdekken.

Mijn passie voor klei is ontstaan rond mijn 40-ste en wel op een moment dat ik letterlijk met mijn handen in de klei zat en dat heeft mij niet meer losgelaten.
Na mijn opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Aerendonck (Belgie) heb ik ontdekt wat echt bij mij past, namelijk het werken met grove klei! Ik heb sterk de behoefte om nieuwe vormen te creëren, waarbij contrast vaak een rol speelt. De mogelijkheden zijn oneindig.
Door het experimenteren en te zoeken naar nieuwe mogelijkheden en vormen blijf ik enthousiast.

Over mij img

Werkwijze

Mijn inspiratie komt voornamelijk voort uit de natuur, architectuur, maar ook uit menselijke relaties/emoties. Vormen en structuren die door weersinvloeden en tijd zijn ontstaan blijven mij fascineren. Het imperfecte, het scheve en net niet ronde maakt dat iets voor mij interessant en uniek is. Ik houd ervan dat de pure klei nog te zien en te voelen is en verwerk er graag beweging in. In mijn werkstukken zijn dan ook toevallig ontstane structuren in een vorm gevangen. Zij zijn vaak organisch gevormd, robuust en stoer. Ik maak vaak gebruik van oxides, het liefst in aardetinten en glazuur gebruik ik als contrast. Soms voeg ik glas toe als extra accent.